Zaalvoetbalclub O.K.-Boys
  Matchverslagen 15-16

OK AFSCHEIDSTOURNEE – CITIZENS

BIJNA GESTUNT

Was de bedoeling van dit seizoen niet om rustig in 4de ons matchke te spelen zonder veel inspanning te moeten leveren ?  Al in de 2de wedstrijd moeten we onze mening herzien.

We spelen immers tegen Citizens, een nieuwe ploeg met allemaal jonge, zeer “gemotiveerde” spelers die er van in het begin stevig in vlogen.  Aan talent ontbrak het niet in deze ploeg maar de arrogantie en het constante gemekker werkte wel serieus op de zenuwen.

Acht man op de feuille vandaag, Wim onder de lat deze keer. Het debuut van Bavo, verder Chris V en K, Dirk, Gerry, Tom en Jonas.

Het ging al direct een versnelling sneller dan vorige match.  Citizens stond al na 4 minuten

0-2 voor, elk foutje werd afgestraft en de afwerking was perfect.  De OKB daarentegen hadden heel wat kansen maar pas in de 5de minuut kon Gerry na coner van Chris V 1-2 scoren.  De ref had de wedstrijd helemaal niet in handen, hij liet in de beginfase te veel toe waardoor Citizens dacht dat alles mocht.  Als er dan gefloten werd, deden ze niets als reclameren.  In de 17de minuut lieten ze toch een flits van hun klasse zien;  Een pas door het midden, verlengd met een lob van de voorspeler en 1-3, een schitterend doelpunt.

De tweede helft was er toch meer evenwicht.  Citizens scoorde nog de 1-4 maar de OKB begonnen toch meer en meer te drukken en op karakter lukten ze daar ook in.

Dirk maakt met een punter mooi de 2-4.  We waren dan al wel in de laatste 5 minuten van de wedstrijd en de sfeer werd steeds grimmiger.  Met een owngoal werd het nog 3-4 in de 22ste minuut.  Terug hoop, alles op alles zetten nu en warempel lukte Tom de gelijkmaker in de voorlaaste minuut met een schot inn de winkelhaak 4-4.  Dik verdiend maar in de allerlaatste minuut scoorde Citizens met een laag schot in de hoek dan nog de 4-5.  Wat een ontgoocheling, zeker tegen deze arrogante baasjes hadden we graag een puntje gehaald.

Onze tegenstander is blijkbaar nog niet veel gewoon want ze vierden de overwinning als was het de kampioenentitel.

Voor de OKB nu 14 dagen rust.  Op 25 september spelen we dan om 21 u in het Solveld te Tielt Winge.

Jan Van Opstal

DE LAATSTE RONDE

Aan alle mooie liedjes komt een einde,. Zo gaan we het OK BOYS hoofdstuk passend afsluiten met een ereronde, een afscheidstournee, zoals onze nieuwe naam laat uitschijnen, dat één groot feest moet worden.
Genieten staat op de eerste plaats, resultaat is van ondergeschikt belang, al winnen we nog altijd graag af en toe een match. En dat zal wel lukken nu we terug in de 4de reeks staan.
Geen druk meer, geen gekibbel, enkel voetballen voor de fun en achteraf een pint (of bubbels) drinken. Ik zal dit seizoen ook regelmatig verslag uitbrengen met jullie goedvinden natuurlijk.
Onze spelerskern is ook serieus veranderd, enkele oud-gedienden doen hun rentree, we hebben een goede mix tussen jonge en iets minder jonge spelers.

Voor deze eerste match kwamen er zelfs 9 spelers opdagen. Gunter na zovele jaren terug onder de lat, verder vader en zoon Valvekens, Gerry en Pol haalden hun schoenen terug van de haak, de broers Wim en Tom en niet te vergeten oud gedienden van het eerste uur Dirk en Kris K. We moesten het opnemen tegen Klimop, zowaar nog met een gemiddelde leeftijd die hoger ligt dan bij de OK Boys. Wel een ploeg die voetbal kan spelen maar snelheid en afwerking mist. Ze begonnen goed want in de 4de minuut verrast een ver schuin schot Gunter en 1-0. Geen paniek want 2 minuten later al 1-1 na een solo van uitblinker Nick V.
12de minuut dan Gerry pas naar Dirk, voorzet voor Tom voor doel en 1-2. Toch bleef Klimop nog aanklampen, in de 16de minuut 2-2., even later kwamen ze zelfs 3-2 voor.
Maar nog voor de rust zetten de OKB de puntjes op de i. Eerst voorzet van Nick V naar Gerry, geplaatst schot en 3-3. Weer Nick V door op links, voorzet Tom en 3-4. Dan schot Gerry, keeper lost en Tom kan intikken 3-5. In de 25ste minuut counter van Tom naar Gerry, terug naar Tom en 3-6.

Fysiek begint het zwaar te worden voor Klimop en de OKB konden hun voorsprong verder uitbouwen, met goed voetbal.
2de minuut al 3-7, Wim naar Tom die laat de bal door voor Chris V, laag schot
Dan Gerry met een ver laag schot van Gerry en 3-8. Toch weer een betere periode voor Klimop , in de 6de en 9de minuut scoren ze 4-8 en 5-8. Tom bewees nogmaals dat hij scherp staat, hij scoorde in twee minuten de 5-9 en even later 5-10 na geharrewar voor doel.
13de minuut voorzet Gerry op rechts naar Chris V, laag schot en 5-11. Gunter op het verkeerde been in de 17de minuut en 6-11. Een actie Pol – Nick – Gerry die van kortbij afwerkt in de 20ste minuut en 6-12. Doelpuntenkermis dus, en dan heb ik blijkbaar nog een doelpunt gemist want de stand op het scheidsrechtersblad is 6-13

Goe begonnen alvast, hopelijk kunnen we deze trend doorzetten volgende vrijdag voor de volgende match, naar verluid tegen een nieuwe jonge ploeg, afwachten dus.